Spiritualiteit, Welzijn

Volle maan magie

Namasté lieveling,

❗️Waarschuwing: this is a looooong @ss blogpost❗️

Vannacht om 04:37 uur is het volle maan. Dit is een uitermate magische, maandelijks terugkerende, fenomeen dat ook voor een krachtige, volle energie zorgt. Het is een tijd van “oogsten” energetisch opladen, een sterkere mind en body én dankbaarheid. Deze maand staat ze in het sterrenbeeld Waterman die van nature staat voor innovatie, authenticiteit, zelfstandigheid en de daaruit voortvloeiende behoefde aan vrijheid. Dat laatste woord is precies wat momenteel heel erg met mij resoneert. Ongestoord en ongebonden mijn gang gaan.

Herinner je je mijn blog De gewonde masculien van een paar maanden geleden nog? Ik schreef daarin dat mijn gewonde feminien verleden tijd is en ik daarom geen gewonde masculien meer aantrek. Ik zie ze nog wel maar voel me er niet meer verantwoordelijk voor om er wat mee te doen. Het helingsproces van een ander is louter zijn/haar verantwoordelijkheid. Ik ben er dus zelf klaar mee, maar is deze ongezonde dynamiek wel klaar met mij??? Weet je, het universum heeft zo zijn maniertjes om te testen of je inderdaad je karmische lessen hebt geleerd. Ze willen daarboven absoluut NIET dat je weer afglijdt naar oude, (zelf)destructieve gewoonten!

Een van mijn karmische lessen in dit leven is het dealen met de acties, of gebrek daaraan, van “gewonde” masculienen. Zo leerde ik ver voor deze gekke tijden (die ik steevast niet meer bij naam benoem) een oudere heer kennen in een horecagelegenheid hier in Amersfoort waar ik zowel met als zonder kids vrij regelmatig kwam. Soms wel dagelijks! En hij ook. Hij is eerst een hele tijd getuige geweest van mijn gestuntel met toen nog een dreumes-dochter die niet in de kinderwagen of kinderstoel wilde gaan/blijven zitten. Op een dag zaten we aan een tafeltje naast elkaar en maakte hij heel leuk via mijn opstandige jongste dochter contact met mij.

Lang verhaal kort (haha, wacht maar!), we konden goed en gezellig kletsen doordat wij allebei van nature een vlotte babbel hebben. Heel snel daarna kenden we elkaar bij naam. Ik vertelde van mijn verhuizing naar waar ik nu woon. “Waarheen in Amersfoort ben je verhuisd dan?”. “Daarheen”. “Oh daar? Dat is dichtbij mij, joh! Als je bij jou achter de tunnel door gaat, woon ik in de eerste straat naar links. Super dichtbij! Wanneer je helemaal gesetteld bent, kom ik bij je op bezoek. Ik neem als cadeau voor je nieuwe woning wat moois voor je mee. Houd je van bloemen of planten?”. Dit is de snelle versie van hoe het gesprek ging. Enigszins verbaasd en overweldigd door het uitnodigen van zichzelf zei ik “Uh, dat is goed. Dit is mijn telefoonnummer, maar geef me even de tijd om te aarden. Daarna ben je welkom voor een kop koffie”. “Ik drink geen koffie, Vivian”. “Oké, ik heb ook thee, [zijn naam]”. En dat zijn wat hem betreft de allergrootste fouten die ik gemaakt heb; het vertellen van waar ik woon én het geven van mijn telefoonnummer.

Je voelt hem misschien al aankomen want al gauw werd ik bijna wekelijks gebeld en vertelde hij me dat hij zelfs al een paar keer langs gelopen was. “Wat een enorm huis, Vivian! Je woont wel heel mooi hoor. Ik ben benieuwd. Laat me weten wanneer ik langs mag komen”. Wat??? Al heel snel zaten zijn interesse, enthousiasme en ongeduld me helemaal niet meer lekker. Ik voelde namelijk heel duidelijk de lagen die daaronder zaten. Eenzaamheid, aanhankelijkheid, behoeftigheid, een gebrek aan genegenheid en fysieke nabijheid om maar een paar te noemen. Op momenten dat ik spontaan aan hem dacht, en dat was op een gegeven moment best vaak, voelde ik gewoon zijn zuigende energie aan me trekken. Ik geloof er heilig in dat dat de momenten waren dat hij met heel zijn wezen smachtend aan mij dacht.

Het is een alleenstaande man zonder kinderen en zonder een groot sociaal netwerk. Als klap op de vuurpeil ook nog net gepensioneerd waardoor zijn dagbesteding volledig veranderd was. Ik voelde compassie voor hem en dat was ook precies waarom ik het aanvankelijk niet erg vond om af en toe met hem te bellen. Gewoon op een vriendschappelijke manier maar wel wanneer het óók mij goed uitkwam. Mijn lijf en intuïtie zeiden door dat constante getrek aan mij heel snel wat anders. Het stond me helemaal niet meer aan. Ik begon heel duidelijk te ervaren dat ik totaal geen zin had om nog contact met hem te onderhouden en toch ervoer ik tegelijkertijd beste schuldgevoelens. Dat klopte niet. Dat was voor mij een rode vlag dat er een ongezonde situatie gaande was.

De huidige roerige tijden braken op een gegeven moment aan en zorgden ervoor dat iedereen, dus ook hij, naar binnen keerde . Horecagelegenheden waren dicht en zo zagen we elkaar maaaaaanden niet. Tot vorige week. Mijn telefoon ging en het was [zijn naam]. Ik nam op. “Ja, ik heb je vanochtend gezien. Je reed je straat in, zag me niet en reed me bijna voor de sokken!”. Oh ja? Ik heb niemand gezien die op hem leek omdat ik hoogstwaarschijnlijk gefocust was op die gezellig kletsende peuter van mij. “Ik wilde even weten hoe het met je gaat… Kom je morgen ook weer naar …? Ik trakteer”. Ik voelde meteen een enorme weerstand maar bleef vriendelijk en beleefd. Ik zei dat ik hem niets kon beloven; het was “morgen” weer de eerste keer dat ik zónder kids kon uitslapen! En ja, ik ben dus niet gegaan.

Lief mens, je vergist je als je denkt dat het hier bij ophield. Hij belde me weer en sprak weer mijn voicemail in. Een paar keer zelfs. Alle cellen in mijn lijf schreeuwden dat ik niet moest opnemen. Nog een gemiste oproep, en weer een. En zo was het idee voor deze blogpost geboren! “Huh Viv, wat heeft de volle maan nou met [zijn naam] te maken?”. Wel, dat leg ik je zometeen uit. Terwijl ik gisteren het concept van deze blogpost aan het voorbereiden was, werd ik tegen tienen in de avond (!) maar liefst twee keer achter elkaar door hem gebeld. Voicemail. Zijn stem klonk anders en zijn toon echt dwingend. Wanhopig. Invasief. En toen was ik er klaar mee! Wat geeft iemand het recht om een soort van beslag op mij en mijn tijd te leggen? Ik kan niets met energetische vampiers, ook niet als ze in de vorm van “vriendelijke” oude mannetjes komen!

Er ging een nacht slaap overheen, afgelopen nacht dus. Gisterenavond gaf mijn hart aan dat deze situatie door de gradatie van hardnekkigheid vraagt om meer dan simpelweg het aangeven van mijn grenzen. Het vraagt om magie; een ritueel bij volle maan welteverstaan. “Oh wow wow Vivian, je had het er in je vorige blog over dat wat je een ander aandoet ook jezelf treft!”. Klopt helemaal, maar ik heb toen óók meteen heel duidelijk gemaakt dat ik mijn vingers niet brand aan het uitspreken van een vloek. Ook tegen de wil van een ander ingaan valt daaronder maar ik weet zeker dat [zijn naam] en zijn ziel geen bezwaar zullen hebben met het bewuster worden van hoe VOL EN VERVULD zij reeds zijn.

Mijn innerlijke rebel dacht eerst even aan het uitnodigen van de Hindoe godin Kali, maar dan vond ik al snel te hoog gegrepen. Omdat ik niet fysiek en/of emotioneel geschaad ben door [zijn naam] is het niet nodig om een godin in te zetten die met recht geschaard mag worden onder de noemer “grof geschut”. We hebben hier te maken met een gewonde masculien die liefde, licht en heling behoeft. Ik nodig hiervoor mijn zeer geliefde Oud-Egyptische godin Hathor uit nadat ik eerst persoonlijk contact opgenomen met hem heb om, zoals waar mijn karmische levenslessen mij toe uitnodigen, mijn persoonlijke grenzen aan te geven.

Ik belde hem vandaag vlak vóór etenstijd op maar kreeg hem niet te pakken. Het inspreken van zijn voicemail stond mij totaal niet aan en daarom stuurde ik hem een sms.

Hoi [zijn naam],

Ik heb je zojuist gebeld maar kreeg je niet te pakken. Ik had een paar oproepjes van je gemist. Je voicemailbericht heb ik beluisterd. Dankjewel!

Ik heb geconcludeerd dat die Italiaanse meneer met wie jij bevriend bent, die ik gisteren in … tegenkwam, je ervan op de hoogte heeft gebracht dat ik er samen met Jade was. Ik hoorde je op de voicemail zeggen dat je het heel erg jammer vond dat je me misgelopen was, je er graag op andere dagen wilde afspreken en eventueel zelfs langer zou blijven zitten om me te kunnen zien.

Ik heb even moeten nadenken en navoelen bij mezelf na het beluisteren van jouw bericht. Het kwam namelijk ietwat wanhopig en een tikketje dwingend op me over. Daarom vraag ik jou, en misschien blijft deze vraag wel onbeantwoord, wat jouw verwachtingen van mij zijn? Ik begrijp dat je af en toe gezelschap zoekt, maar ik twijfel er sterk aan of ik wel aan eventuele verwachtingen van je kan voldoen. Ik sta midden in het leven. Mijn jonge kinderen, vaste werk én eigen bedrijf in wording vragen veel tijd en aandacht van mij waardoor het maken van concrete afspraken buiten mijn sociale kring best een uitdaging is. Mijn tijd is momenteel best schaars.

Het laatste wat ik wil is jou kwetsen en (telkens) teleurstellen maar ik stel voor dat we ons contact beperken tot wanneer we elkaar toevallig bij … treffen of op straat. Dit om onbewuste verwachtingen te voorkomen.

Heb het goed [zijn naam] en wie weet tot snel!

Hartsgroet,

Vivian

Binnen een paar uur ná het verzenden van deze sms werd ik weer door hem gebeld. Ik heb wederom niet opgenomen; ik bracht net mijn dochters naar bed. Mijn bericht zal vast en zeker best bij hem binnengekomen zijn en dat mag. Hij heeft het recht om het allemaal rustig en zonder ruis te doorvoelen. Hij zal er mij vast wel een en ander over willen vertellen, een en ander willen toelichten. Dat mag, maar dan wel alleen wanneer ík daar tijd en zin in heb. Maar of ik daar nog ooit tijd en zin in zal hebben…? Het voelt voor mij beter om alles bij hem te laten, gewoon omdat alleen hij verantwoordelijk is voor zijn eigen binnenwereld.

Zoals je al weet kun je toveren met woorden. Met het bewust uitspreken van bewust gekozen woorden praktiseer je automatisch magie! Met deze volle maan in het sterrenbeeld Waterman…

… spreek ik met behulp van Hathor de wens uit dat hij zich bewust wordt van het feit dat hij reeds VOL EN VERVULD is. Dat hij beseft dat alles wat hij in dit leven nodig heeft om een gelukkig mens te zijn allemaal al in zichzelf zit. Moge zijn hart voorgoed gevuld zijn met zelfliefde en zelfrespect. Niemand zal zo goed aan zijn behoeften voldoen als hijzelf. Opdat hij vanaf heden zijn eigen kan zelf goed gevuld houdt en zodoende op alle vlakken in een staat van oneindige overvloed leeft. En zo is het.

Bij deze is het karmische contract met HEM verbroken. En zo is HET. Lieve Hathor, dankjewel.

🌸

Plant that seed, make it grow and let it blossom…

Een gedachte over “Volle maan magie”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s