Lifestyle, Spiritualiteit, Welzijn

Je tempel van vlees en bloed

Mijn lichaam is een tempel en ik aanbid het mijn hele leven lang ~ affirmatie

Namasté lieveling,

Deze tijden, waarvan ik er voor mijn gevoel goed aan doe om het niet bij de naam te noemen, nodigen ons ontzettend uit om naar binnen te keren. Op onderzoek te gaan diep in onszelf. Te evalueren waar we staan in het leven en vooral intrinsiek voelen waar we eigenlijk willen zijn, een plek waar we echt trouw zijn aan ons eigen natuur. Een staat van homeostase waarin alles als vanzelf gaat en het water gevoelsmatig niet de verkeerde kant op stroomt. Begrijp je mijn gedachtenflow?

Telkens weer als ik dacht dat mijn innerlijke waters stroomden, soms zelfs veranderden in stroomversnellingen, kwam ik heel vaak in kleinere en smallere vertakkingen van de rivier terecht die meer leken op rustig kabbelende beekjes. Daar weer vanuit eindigen in een stille vijver, dobberend op mijn rug als starfish, wachtend op het moment dat ik genoeg moed verzameld had om een grote ademteug te nemen vóórdat ik weer de diepe wateren van mezelf durfde te verkennen. Dan raak ik ook wel eens de bodem MAAR ik kom ook altijd weer boven water waar ik het leven als het ware weer vol inadem. Alsof mijn moeder opnieuw geboorte aan me geeft.

Af en toe een pas op de plaats maken en stilstaan bij wat is is zó helend

Ja, ik weet dat al het bovenstaande wel heel diep voelt en gaat! Misschien komt het ook een beetje zwaarmoedig over, maar ik móet af en toe gewoon lekker zwelgen in drama en uiting geven aan mijn lichtelijk poëtische, filosofische persoonlijkheid. Maar goed, ik omschrijf zo wel perfect wat er zich de afgelopen tijd meerdere malen afgespeeld heeft. Het is het verhaal van mijn eigen unieke leven en ik durf nu wel te zeggen dat ik er erg veel van houd! Het is totaal NIET saai.

Tijdens mijn periodes van rust/stilte en activiteit/chaos heb ik mijn opleiding tot ademcoach afgerond. Wat een mooi, intens proces was dat! Ik was al een tijd op het pad van (spirituele) zelfontplooiing met behulp van onder andere plantmedicijnen als Ayahuasca (en anahuasca), psilohuasca en magische truffels, zweethutten, regressietherapie, trancereizen, astraal reizen, verschillende vormen van lichaamswerk en ga zo maar door. Nieuwe skills leren tijdens het aangaan van je eigen proces, door middel van louter je enige echte eigen adem, had ik in ieder geval nog niet meegemaakt. De tool bleek ook DE les zelf te zijn.

Ik vind het ronduit spectaculair hoe ik tijdens de opleiding erachter kwam dat je nooit “klaar” bent. Wanneer je denkt dat het wel góed zo is, dan ga je weer. Begint je proces weer van voor af aan. De ego moet en zal getemd worden. We zijn allemaal “work in progress” terwijl we tegelijkertijd ook goed zijn zoals we zijn. Ja, da’s ook verwarrend. In ieder geval, alle stappen die ik tot nu toe in mijn leven gezet heb om te komen op het punt waar ik nu ben, kloppen gewoon! Ik voel een innerlijke vlam, een natuurlijke drive, dat ik weer verder kan gaan met het hervormen van mijn bedrijf Kamille kalm. Ik heb er zo’n zin in om al mijn skills in te zetten voor het manifesteren van een prachtig nieuw holistisch product. Mijn website http://www.kamillekalm.nl is in de maak.

Logo is met dank aan Jessy-Pam van Studio Jes!

Om daadwerkelijk mooie dingen te manifesteren heb je natuurlijk een gezonde body, mind en soul nodig. Aan mijn mind en soul heb ik heel hard gewerkt, echter, the body vergat ik wel eens en dat terwijl het lichaam datgene is waar in de media nu zoveel focus op ligt! De afgelopen tijd heb ik de eer gehad om bij Kambo thuis kennis te maken met het “diermedicijn” Kambo waarbij de secretie van de Phyllomedusa bicolor in dots op brandplekjes op de huid, genaamd gates, geplaatst wordt. Het is net als plantmedicijnen 100% natuurlijk. Een tijd geleden voelde ik de roep om dit medicijn toe te laten en kreeg ik na verschillende synchroniciteiten ook contact met de Spirit van deze prachtige kikker.

Phyllomedusa bicolor, oftewel Kambo kikker

Ik zei Aho en gaf gehoor aan de roep. En nog een keer. En wauw! Genadeloos en tevens vol genade omschrijven de werking van deze krachtige detox uit het Amazonegebied. In het moment is het onwijs heftig maar het resultaat is echt waanzinnig. Een schoon gevoel van binnenuit, eczeem op mijn handen geneest ein-de-lijk, mentale en lichamelijke kalmte. Lekker in mijn lijf, lekker geaard. Binnenkort ga ik weer om mijn maancyclus, volgens traditie een serie van drie ceremonies, te volbrengen. Mijn intentie is om als onderhoud eens in de drie tot zes maanden een ceremonie bij te wonen. De ervaring van velen die mij voorgegaan zijn leert dat body, mind en soul heel blij-ven.

Koesteren, beminnen en aanbidden. Daar doet de lichaamstempel, je tempel van vlees en bloed, het heel goed op. Ik ben er me tijdens mijn momenten van bezinning nog meer bewust van geworden dat het belangrijk is om de juiste voeding voor heel jouw zijn tot je te nemen. Naar welke tv-programma’s, series, films en reclames kijk je? Wat voor een lectuur lees je? Wat voor eten en drinken neem je tot je? Met wie ga je om? Word je blij van je dagelijkse bezigheden? Welke geneesmiddelen gebruik je? Zijn deze écht nodig of mag je meer en volledig gaan vertrouwen op dat jouw gezonde lichaamstempel eigenlijk al perfect werkt? Food for thought. Planting thoughtful seeds…

Er is in dit leven maar één versie van jou en daar ben je zelf verantwoordelijk voor. Één overhaaste beslissing kan voor onomkeerbare gevolgen zorgen. Zorg daarom goed voor jezelf. Wees zuinig op je tempel, gewoon omdat deze helemaal en alleen van jou is. Jij het helemaal waard bent.

Je bent onmisbaar. Je bent onbetaalbaar. Je bent onomkoopbaar. Je bent onvoorstelbaar volmaakt.

En zo it het!

🌸

Plant that seed, make it grow and let it blossom…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s