Spiritualiteit

De wereld door mijn lens

You see persons and things not as they are but as you are ~ Anthony de Mello

Namasté lieveling,

Een paar blogposts geleden, Alles is een reflectie, had ik het er al over dat alles in je wereld, in jouw realiteit, een reflectie van jezelf is. Als je wat anders wilt zien of andere resultaten wilt boeken, zul je eerst jezelf moeten veranderen. Maar de volgende quote gaat nog veel verder…

As above, so below, as within, so without~ Hermes Trismegistus/Thoth

“Zo(als) van binnen, zo (ook) van buiten” refereert aan het feit dat alles een reflectie is. Met “Zo(als) boven, zo (ook) beneden” wordt bedoeld dat hemel en aarde niet gescheiden zijn, maar in feite één geheel. Als je je beste leven leidt, verandert ook de wereld om je heen. Als een ripple effect. Leef niet alleen voor “straks” of het hiernamaals, maar leef ook voor NU.

Ripple effect

Ons hele bestaan is in en uit eenheid ontstaan, ongeacht wat politici, hun getrokken landsgrenzen en verzonnen nationaliteiten ons doen geloven. Alle bestaande labels en betekenissen zijn door de mens bedacht om mensheid te categoriseren, te verdelen. Met begrippen als eenheid en gelijkheid valt voor de top van de piramide namelijk niets te verdienen.

Hoe zie ik de wereld door mijn lens? Nou, dan moet ik het eerst even hebben over wat ik achter mijn lens, dus in mijn hoofd, zie. Ik ben een enorme fan van plantmedicijnen. Als jij ook het genoegen hebt gehad om een innerlijke reis of innerlijke reizen te maken, dan is de kans vrij groot dat je bekend bent met het visuele spektakel van mandala’s en symbolen achter gesloten oogleden. Wel, dat heb ik ook zonder het innemen van psychedelica.

Say what? Ja, en dat was ook een van mijn grootste geheimen. Ik ervaar dit eigenlijk al sinds mijn late tienerjaren, alleen wist ik toen nog niet wat het was, hoe het kwam. En vooral niet wat ik ermee moest. Ik vond het doodeng en deed dan snel weer mijn ogen open. Fast forward een flink aantal jaren. Sinds mijn eerste ervaring met Ayahuasca besef ik dat er een enorme kracht in zulke visioenen zit. Dat ik juist daar mijn gaven als helder zien, voelen en weten aan te danken heb. Het is geen vloek meer, maar een grote zegen. Zo’n zesde zintuig is best handig!

Ik kan dus dagelijks trippen op de tryptamines die al van nature in mijn hersenen zitten! Ik kan het wel nuanceren zodat je niet denkt dat ik de hele dag in een staat van complete extase rondloop. Mens zijn is namelijk niet altijd makkelijk. Maar mensen die van nature altijd high zijn bestaan trouwens wel, hoor. Helder voelen en helder weten heb ik vrijwel altijd (mits ik heel gestrest ben) en zet ik makkelijk om in automatic writting, of zoals ik het ook wel noem, channeling Spirit.

Ongeveer 70% van mijn helder zien komt door wanneer ik mediteer, (vanuit meditatie) in trance ga of net voordat ik in slaap val. Dan zie ik van alles wat ik (uiteindelijk) kan linken aan het verleden, een ver verleden van zelfs vóór mijn geboorte en de toekomst. De overige 30% gebeurt totaal onverwacht…

De terreuraanslag in Wenen van vorige week heb ik een paar uur van tevoren zien gebeuren. In een flits van een paar seconden zag ik, toen ik door de binnenstad van Amersfoort liep, de meest gruwelijke beelden. Dat het in Wenen gebeurd was, hoorde ik de volgende dag van een collega die er zelf over begon. Mijn gevoel zegt dat dit visioen te maken heeft met mijn karmische band met deze stad, door mijn laatste vorige leven als Josephine.

Terugkomend op hoe ik de wereld door mijn lens zie… Ik zie het vooral als magisch, ook in geval van ongemakkelijke emoties. Big things are always happening. And for your own good. In al het contact met mens, dier en fijnstoffelijke wezens zie ik veel symboliek. Er valt altijd iets moois te leren. Iedereen is met koorden van energie met elkaar verbonden. Met liefde als makkelijkste katalysator. As above, so below, as within and so without.

🌸

Plant that seed, make it grow and let it blossom…

3 gedachten over “De wereld door mijn lens”

  1. Mooi stukje. Maar soms is het moeilijk om over zoiets met anderen te praten. Al zeker dat men het zou aangeven wat er komende is.
    Dan is het relativeren van hoe ga ik het zeggen of zou ik het wel zeggen.
    Zoals we ooit al schrijven ook voor mij was Ayahuasca een pracht ervaring en een openheid naar wat niet gezien wordt.

    Aum Shanthi

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s