Spiritualiteit

De ziel is vormeloos

Namasté lieveling,

Wat we allemaal weten is dat onze verpakking, wat bestaat uit een lichaam dat eventueel gehuld is in kleding en schoeisel én versierd is met make-up en andere ornamenten, onderhevig is aan verandering. Verandering met de tijd is onvermijdelijk.

Ik hoor je denken: “Maar Vivian, het innerlijk kan toch ook veranderen?”. Ja, als je het hebt over karaktereigenschappen en standpunten, is dat zeker mogelijk. Misschien is het innerlijk nog “vloeibaarder” oftewel veranderlijker dan het uiterlijk. Maar hetgeen waar ik nu even licht op wil schijnen is dát wat al het bovengenoemde observeert, daadwerkelijk waarneemt: DE ZIEL.

We are all nameless and formless within, therefor too, we are all one ~ Swami Chidananda Tirtha

Waar het dus op neerkomt is dat je meer bent dan je naam, je beroep, je sociale status, je vergaarde eigendommen, etcetera. Ook ben je geen van alle labels die je in je leven opgeplakt gekregen hebt. Je identiteit is slechts een concept. Kortom, jij kunt ieder uur, minuut of zelfs seconde van de dag bepalen hoe jij jezelf in de wereld neerzet. Liefdevolle lijntjes uitzetten naar anderen die op zielsniveau eigenlijk jouw gelijken zijn. We zijn allemaal druppels die samen een oceaan vormen. En zelfs als jij dit in het diepste van je wezen begrijpt, ben jij als vormeloze ziel nog steeds immens groter dan je ooit zult kunnen begrijpen!

🌸

Plant that seed, make it grow and let it blossom…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s