Spiritualiteit, Welzijn

Magische transformatie

Namasté lieveling,

Ik ben gek op herfst. Ik houd met heel mijn hart van het seizoen waarin ik geboren ben. De veranderingen na de zomer zijn erg groot, een tikkeltje dramatisch en daarom pure magie. Het nog korter worden van de dagen, de laagstaande zon, veranderende kleuren in de natuur en de heerlijke geur van fermenterende bladeren op de grond. Dit seizoen staat volledig in het teken van verandering oftewel transformatie, loslaten en (zelf)reflectie/inventarisatie. Het is een spiegel voor hoe mijn leven nu is.

Vandaag is een prachtige dag om te inventariseren hoeveel de oogst, the harvest, opgebracht heeft. Het is vandaag op 31 oktober 2020 “All Hallows Eve”, a.k.a. Halloween, én voor de tweede keer deze maand volle maan. Dit fenomeen, dat blauwe maan heet, komt slechts eens in de 2,5 jaar voor. Kortom, vandaag zorgen beiden voor net wat meer magie, gebruis en knetters in de atmosfeer. Ik vind het echt heer-lijk.

So Vivian’s back in tha house! In haar home om precies te zijn. Ik ben precies drie weken geleden verhuisd 🎉. Nu ik helemaal uitgepakt en ingericht heb is de rust wedergekeerd. Rust waar ik ontzettend naar verlangd heb. Er is weer kalmte in mijn hoofd, hart en huisje. Ja huisje, want ik woon nu veel kleiner, op 28 m2! Maar wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd. Het is een goede voorbereiding op de tiny house op wielen die ik voornemens ben te laten bouwen. Ik heb daar 11 maanden de tijd voor; ik mag hier namelijk een jaar wonen en dan moet ik plaats maken voor een andere co-ouder in woningnood.

Zij die mij goed kennen weten dat het geen misselijk traject naar het moment van NU is geweest. En als ik van tevoren wist hoeveel tranen, frustratie, geregel en geduld het zou vergen, dan had ik het nog steeds gedaan. En nog een keer. En nog een keer als dat mij een gelukkig(er) mens zou maken. Ja, écht! Uit elkaar gaan terwijl er ook kinderen bij betrokken zijn is extra pijnlijk, maar voor de kinderen in een relatie blijven waarin ik out of flow en tegen mijn eigen stroming in leefde, was gewoon geen optie. Een ander kan je namelijk nooit en te nimmer gelukkig maken. Gevoel van geluk moet volledig uit jezelf komen. Het hoort van binnenuit naar buiten te gloeien. Je bent in je leven zelf verantwoordelijkheid voor het creëren van flow. En dat heb ik door in het diepe te springen gedaan. Heel bewust voor mijn eigen geluk kiezen was het mooiste wat ik voor mezelf gedaan heb en uiteindelijk ook voor mijn kinderen.

Om opnieuw te kunnen beginnen heb ik heel veel moeten loslaten. Verwachtingen die gewoon niet waargemaakt konden worden en de daaruit voortvloeiende frustraties, teleurstellingen en verbittering. Maar ook de op vrouwen geprojecteerde ideeën van de maatschappij van hoe mijn leven er nu eigenlijk uit had moeten zien. Wat ik nu als vrouw van bijna 36 jaar bereikt had moeten hebben. Getrouwd met een leuke, sportieve man. Een auto van het type “boodschappenwagen”. Een goedbetaalde deeltijd baan waarvoor ik jaren hard gestudeerd heb. Een elektrische bakfiets. Misschien ook hond die ik heel trouw en charmant op hoge hakken driemaal daags uitlaat. Jeetje, ik voldoe niet aan dat zogenaamde perfecte plaatje. Ik ben een alleenstaande moeder die ook nog eens de helft van haar tijd op kamers woont met haar twee jonge kinderen. Wat ik wel heb is een niet elektrische bakfiets, lol! Én een kamer in een onwijs groot en mooi herenhuis op nog geen 5 minuten loopafstand van de binnenstad van Amersfoort. Maar goed, dit zou dus het moment zijn dat ik zeg dat ik heel hard gefaald heb… Maar weet je wat? Ik heb er volledig vrede mee. Sterker nog, ik ben nog nooit zo trots op mezelf geweest. Ik ben onwijs gelukkig met wat ik wel heb. Geluk blijkt eigenlijk heel simpel.

Ik voel me zeer dankbaar voor het feit dat ik alles heb wat ik nodig heb. Lekker dichtbij de vader van mijn kinderen waardoor co-ouderschap goed te doen is.

Er hebben zich dus grote transformaties in mijn leven plaatsgevonden. Kleiner huis en minder spullen = meer vrije tijd. Het leven is nu zó relaxt dat ik er even aan heb moeten wennen dat ik het nu rustiger aan kan doen. Ik was altijd druk met doen en regelen. Altijd gestrest, altijd bezig en dat hoeft nu ineens niet meer. Zelfs met mijn meisjes in huis lukt het me om rustig mijn theetje te drinken en een artikel uit de Happinez te lezen. Ik hoef minder te doen om de boel draaiend te houden. Wat een verademing dat ik weer normaal kan ademen!

Over mijn schouder kijk ik terug op een bewogen periode van 8 (tot misschien wel 10) jaar waarin ik heel veel mooie, krachtige lessen heb mogen leren. En ook bijzondere geschenken heb mogen ontvangen; mijn twee prachtige dochters en een schat aan fijne herinneringen met hun vader. Het voordeel van levenservaring opdoen is dat ik nu heel goed weet wat er in mij nog mag helen, veranderen en groeien. Het is aan mij om in de toekomst keuzes te blijven maken die bepaalde dynamieken en situaties voortaan uitsluiten. En zo is het. De focus ligt nu op wat ik wél wil zodat DAT zich manifesteert. Een heel mooi, bezield leven. Aho!

🌸

Welke transformatie(s) onderga jij op dit moment? Plant that seed, make it grow and let is blossom…

Een gedachte over “Magische transformatie”

  1. Soms kan een ommekeer in je leven zoveel verheldering brengen. Waar je meer het gevoel van krijgt van geluk. Geluk is liefde en die kan je pas uitstralen als je goed in je vel zit. En als ik je tekst hier boven lees. Zeg ik bij me zelf, je voelt je nu gelukkig.❤

    Aum Shanthi

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s