Pink ribbon, Vrouwzijn, Welzijn

Pink ribbon: borstimplantaten, zou ik het weer gedaan hebben?

Namasté godin,

Ik ga meteen met de deur in huis vallen. Nee. Nee, nee, nee en nog eens NEE! Ik leg uit waarom.

De keuze, die ik eind 2012 genomen had, om borstimplantaten te nemen was vrij snel gemaakt. De tijd vanaf het adviserende consult met de chirurg tot de dag van de operatie was nog geen drie weken! Omdat ik het geld had, een aanzienlijk bedrag om heel eerlijk te zijn, was het allemaal zo geregeld. Ik had achteraf gezien liever genoeg zelfvertrouwen gehad…

Mijn abrupte keuze was het gevolg van dat ik compleet gehavend uit een vorige relatie kwam. Een best toxische om heel precies te zijn. We presteerden het om in drie jaar tijd herhaaldelijk het allerslechtste in elkaar naar boven te halen. De mooie momenten konden op een gegeven moment de slechte niet meer compenseren. Na herhaaldelijke kleineringen en bedreigingen van zijn kant (met als gevolg twee keer aangifte doen van mijn kant) was ik er helemaal klaar mee. Ik realiseerde me dat ik al zijn shit niet verdiende en besloot daarom voorgoed een punt achter de relatie te zetten. Het onkruidzaadje was echter wel gezaaid.

Ik was al jaren niet tevreden over mijn boezem. Ik vond mijn borsten te klein en te slap. Zijn lelijke opmerkingen over zijn vele wulpse exen wakkerden mijn al bestaande minderwaardigheidscomplex flink aan en gaven mij dus dé drive om het gewoon te doen. Niet voor hem, maar voor mezelf. Hij zou er toch niet meer van kunnen genieten… Ik wilde me gewoon weer goed voelen. En ja, het gaf mijn zelfvertrouwen een krachtige boost toen de operatie eenmaal achter de rug was. Ik had eindelijk tieten! Niet te groot, 225 cc per borst, maar wel pront en passend bij mijn postuur. Het voelde alsof ik de wereld weer aankon. Echter, gekochte zelfvertrouwen vervliegt met de tijd en al snel kwam ik erachter dat het helen van emotionele wonden de eerste en belangrijkste stap is naar het lekker voelen in je lijf. Ongeacht je (cup)maat, etcetera.

Ik durf met mijn hand op mijn hart te zeggen dat ik mezelf met al mijn tekortkomingen accepteer. Ik houd van mezelf en vind mezelf ook liefde van anderen waard. I’m a lovable person, you know. Tuurlijk voel ik mij nog wel eens onzeker, maar dat duurt gelukkig niet lang en het beïnvloedt mijn gemoedstoestand niet meer zo. Als ik mij destijds zo zelfverzekerd gevoeld had als nu dan was die hele operatie niet in mij opgekomen. Dan had ik nooit het risico genomen van het snijden in een gezond lijf! Ook heb ik, geheel onnodig, mijn kans op borstkanker vergroot. Ik hoop met alles wat ik heb dat mijn lijf de implantaten goed ingekapseld heeft en ze op die manier enigszins onschadelijk gemaakt zijn. Helaas kan ik niet terug de tijd in en alles ongedaan maken. Ik heb het geaccepteerd. Ik zal met ze moeten leven. Ik heb het mezelf vergeven.

In ‘the heat of the moment’ heb ik gelukkig wel heel bewust gekozen om de implantaten onder de borstspier te laten plaatsen zodat ik in de toekomst nog borstvoeding zou kunnen geven. En ja, dat doe ik al vier jaar! I’m still counting. Ik zie wel hoe lang Jade nog drinken wil… Door het voeden mijn kinderen zien mijn borsten er ondertussen wel realistisch uit. Gerekte huid heeft ervoor gezorgd dat de implantaten als het ware gezakt zijn. Het zijn vandaag de dag stevige hangers, maar ik ben trots op ze. Ook al heb ik ze gekocht, ze zijn nu wel helemaal van mij!

🌸

Zou jij het risico van een borstvergroting nemen? Let’s educate one another and be proud together! Plant that seed, make it grow and let it blossom…

10 gedachten over “Pink ribbon: borstimplantaten, zou ik het weer gedaan hebben?”

 1. Als je negatief commentaar krijgt over een lichaamsdeel. Gaat je zelfbeeld en zelfvertrouwen omlaag.
  Maar is het dan nodig om zoiets drastisch te ondergaan
  Natuurlijk krikt dit het zelfbeeld op.

  Maar alle respect voor je schrijven zo open en eerlijk.
  Want ook dat trekt je vertrouwen op.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 2. Namasté Shivatje, Bruno,

  Klopt, jezelf laten opereren is een nogal drastische keuze. Bij mij heeft het (tot nu toe) gezondstechnisch goed uitgepakt. Sommigen slaan door met alle gevolgen van dien… De eventuele gevolgen zijn het nooit waard!

  Hartelijk dank voor het compliment! Open en eerlijk, dat is hoe ik ben.

  🙏🏾

  Geliked door 1 persoon

 3. Niet doen …
  – Ik had ook altijd twee erwtjes op een plakje, werd belachelijk gemaakt, bespot en uit gejouwd … Nu moet er “opeens” 30 kilo vanaf . . . Begint het hele verhaal weer opnieuw: je wordt bespot, belachtelijk gemaakt, ze duwen je reet de trap op omhoog, ik kan ze zo vlug niet van me aftrappen, want dan donder ik zelf naar beneden … , komen met ongevraagd advies: “Weet je WAT JIJ-JIJ-JIJ moet?” Had ik met de wijven in de klas gezeten? * http://www.friedabblog.wordpress.com * Amsterdam, 15-10-2019

  Geliked door 1 persoon

 4. Soms is het juist leren van bepaalde gevolgen.
  Gezondtechnisch volledig mee eens.
  Dat compliment komt uit mijn beren hartje naar je toe

  Dat is het eerlijkste, maar hier kan iedereen het lezen en dan moet je toch voorzichtig zijn

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 5. Echt heel jammer, zulke laffe acties… Het is ook nooit goed, dan kun je er maar beter kiezen om blij met jezelf te zijn❣️

  Like

 6. Ik begrijp je wanhoop, want het is nooit goed of het deugd niet . . . Woensdag is me zwager jarig en zei tegen me man: “Zeg maar dat ik ziek ben.” Op een gegeven moment ben je er helemaal klaar mee . . . Ik las ergens iets op Facebook: “Je verdriet zien ze niet. Je ellende begrijpen ze niet. Je eenzaamheid zal ze aan hun stinkende reten roesten. Het enigste wat ze zien zijn jouw fouten, zelf had hij tien jaar vast gezeten . . . Ja, hoor . . . Zo gaan die dingen, dus . . . * http://www.friedabblog.wordpress.com * Gisteren had ik geen tijd om deze blog te lezen. Je hebt desondanks een mooie zoon … Dit hoor ik nu ook voor het eerst, dat je met borst-implantaten toch borstvoeding kunt geven . . . Laat je borsten wel geregeld nakijken of alles nog wel goed is. Soms gaan vrouwen naar het buitenland, omdat het voordeliger was en kwamen van de koude kermis thuis … Die goedkope rommel ging lekken of je lichaam pikt het niet langer . . . Amsterdam, 19 – 10 – 2019

  Geliked door 1 persoon

 7. We leven in een rare maatschappij, lieve Frieda. Ik pleit ervoor dat we gewoon vooral doen wat we zelf willen, want daar word je het gelukkigst van!

  Ja, borstimplantaten hoeven geen belemmering te zijn, maar kanonnen wat waren ze groot toen de productie goed op van kwam (cup F)!!!

  Wat een mooie tip van jou om mijn borsten periodiek te laten checken. Ik doe maandelijks na de menstruatie zelf een check door ze te onderzoeken. Bij twijfel is het sowieso naar de dokter voor een doorverwijzing voor een echo; borsten met implantaten mogen niet dmv een mammogram ‘geplet’ worden…

  Liefs!

  Like

 8. Door middel van een mammogram geplet . . . Ze wilde me poep ook hebben, voor darmkanker, denk ik … De huisarts weet ervan: Ik hoef geen poppenkast meer. Begrijp me goed: Ik wil best nog wel vijfentwintig jaar leven, maar me niet laten ringeloren door een stelletje criminelen … Elfriede Heinzel * http://www.friedabblog.wordpress.com * Amsterdam, 20-10-2019

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s