Mannen, Relaties, Seksualiteit, Spiritualiteit, Vrouwzijn, Welzijn

Eenheid: mannelijke en vrouwelijke energie

With men we have everything. Without women we have nothing ~ Vivian Alicia

Namasté godin,

Ik schrijf deze blogpost vanuit mijn hotelkamer in New Delhi, India. Het is een rustige dag voor me; ik heb lekker ontbeten tijdens de locale lunchtijd en zit nu heerlijk onder de dekens op bed. Heaven it is. Even tijd voor mezelf en tijd om over het leven na te denken. Ik ben gek op filosoferen met mezelf!

Deze TedX uitzending van feministe Kaouthar Darmoni op Youtube heeft bij mij heel wat teweeg gebracht. Het heeft me aan het denken gezet over de fenomenen mannelijke en vrouwelijke energie. Over dat het inderdaad niet zo zwart-wit is als de maatschappij ons wel wil laten geloven; dat bepaalde eigenschappen bij bepaalde seksen horen.

Even een disclaimer zoals in mijn blogpost Pro-vrouw betekent niet anti-man!… Dat ik het vrouwzijn graag promoot, wil niet zeggen dat ik tegen mannen ben. Sterker nog, ik vind mannen prachtig! Net zo mooi als dat ik vrouwen vind. I guess i just really love humans, lol. Check dit even; ik voel heel sterk dat zowel mannen als vrouwen beide energieën in zich hebben en het op hun eigen manier kunnen toepassen. Hij kan haar dan wel met heel veel daadkracht “veroverd” hebben, maar dan wel ineens met zijn vrouwelijke energie voor haar willen zorgen. En zoals zij zich bijna weerloos door hem laat dragen (zowel letterlijk als figuurlijk), kan zij hem net zo goed midden in het seksuele spel als een man bestijgen én zeer krachtig berijden. Oef. Voel je wat ik bedoel?

Wat ik beschrijf gebeurt ook in homoseksuele relaties. Tegengestelde energieën hebben we allemaal in ons. Ze vloeien als een lemniscaat, oftewel het symbool van infinity, mooi in elkaar over vanuit hetzelfde middelpunt. Heel mooi en zeer universeel.

Verandering in de wereld begint bij onszelf, lieve vrouw. Hoe wij in de wereld staan geven we door aan onze kinderen; dochters én zonen. Het een is niet beter dan het andere. Het een bestaat niet zonder het andere; we vormen in feite gewoon een symbiotische eenheid. Zowel het vrouwelijke als het mannelijke is nodig om goed in balans te blijven. Door deze belangrijke boodschap onstond er in mijn zee van gedachten een quote die ik bij deze claim als van mezelf. “With men we have everything. Without women we have nothing”.

Foto credits: omtimes.com

🌸

Plant that seed, make it grow and let it blossom…

5 gedachten over “Eenheid: mannelijke en vrouwelijke energie”

 1. Al een geluk dat ik mag lezen dat je niet tegen mannen bent. Anders had ik geen woorden meer kunnen en mogen delen.
  Zowel mannen als vrouwen dragen beide energieën. En vrouw kan perfect een nagel in de muur slagen, een man kan perfect de was doen, dit als klein voorbeeld.
  Wij mensen zouden meer moeten leren dat we Yin-Yang zijn. Dat dit ook in ons lichaam draait.
  Ik wens je nog fijne dag toe in India en ja daaronder je dekens. Geniet ervan.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 2. Dat idiote Hollandse calvinisme moet nu ook maar eens afgelopen zijn: Het is nog iets van de Tachtigjarige Oorlog! Waar wilde ik met me dementerende koppie naartoe?
  Ja . . . , in de oertijden … , dus miljarden-en-miljarden eeuwen voor onze jaartelling had je vrouwelijke goddinnen … , zoals Moederaarde … Moederaarde was het leven en baarde leven en wat was dan de zon … ? Mooi, al die Mythische dingen …
  Een schrijfdocent in creatief schrijven kwam op het idee, om al die perspectieven om te gooien … Dus, Moederaarde werd een HIJ en de zon een Zij en dan ga je even langs bij de Grieken met hun oude Mythen en maakt daar een potje van … Dat kan, als je creatief wilt pennen, wat voor mij wel een diepgaande studie wordt . . .
  Morgen, ga ik hard aan de slag: stofzuigen, bedden verschonen, wassen, afwassen en doe voorlopig de computer niet aan … Amsterdam, 11 – 8 – 2019 * http://www.friedabblog.wordpress.com *

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s