Spiritualiteit, Welzijn

Alle emoties mogen er zijn

Pity those who don’t feel anything at all ~ Sarah . J. Maas

Namasté godin,

Ik ben weer terug van eventjes weggeweest! Hoe gaat het met je, mooie lieve vrouw??? Ik hoop vurig dat het goed met jou en je dierbaren gaat. Gezondheid is in zekere zin niet te koop en dus priceless!

In mijn blogpost Dankbaar gaf ik aan dat ik het de komende druk zou krijgen met het starten van mijn massagesalon Massageboudoir en daardoor tot juli in mijn vakantie een ‘blogbreak’ zou inlassen. Er komt zóveel kijken bij het opzetten van een eigen bedrijf! Al mijn vrije uurtjes na de nodige qualitytime met mijn gezin in Kaatsheuvel heb ik kunnen benutten. Aandacht maak inderdaad alles mooier. Het resultaat? Heel veel likes en reserveringen via de Facebook pagina van mijn salon!!! Ik heb de grootste kickstart gehad doordat ik meteen aan slag kon. Ik voel me daar ontzettend dankbaar voor en ben er supertrots op dat mijn persoonlijke touch vele godinnen erg aanspreekt!

Tevens heb ik weer een Ayahuasca ceremonie bij De gewijde reis in Zaandam mogen bijwonen. Weet je nog hoe het de eerste keer voor me was? In mijn blogposts Mijn ervaring met Ayahuasca, Muzikaal kloppende hart van mama Ayahuasca en Ayahuasca aftermath: nieuwe inzichten heb ik het er uitgebreid over. Het was wer-ke-lijk prachtig, maar ik had nooit gedacht dat mijn tweede ceremonie afgelopen juni nóg mooier zou zijn! Ik hunker er naar om je er over te vertellen, maar daar kom ik nog op terug. Ik heb wat meer tijd nodig om een en ander nog even op z’n plaats te laten vallen. Zo’n heftige belevenis laat zich niet in slechts een paar woorden samenvatten…

Mama Aya heeft mij onder andere gewezen op mijn gevoelsleven. Die is vrij levendig en gaat vrij diep. Als het me te veel wordt, wil ik bepaalde emoties nog wel eens onderdrukken… No bueno; dat doet meer kwaad dan goed. Probeer maar eens een bal onder water te houden. Die schiet dan met een nog grote kracht weer terug omhoog! Haar boodschap was dus ook Durf alles te voelen’. Ik zei aho Pachamama, I think that’s what it actually feels like to be alive!

Het thema ‘emoties voelen’ is iets waar ik het nu wel al over wil hebben. Een mens krijgt gedurende zijn of haar leven met een heel kleurenpalet aan emoties te maken. Er wordt gezegd dat er sprake is van positieve en negatieve emoties, maar klopt dat wel?

Iedereen voelt en in geval van een negatieve emotie als boosheid, jaloezie of verdriet is dat niet meteen slecht. Dat het moeilijk is om zulke gevoelens te moeten doormaken, betekent niet dat het gelijk fout is. Sterker nog, er zit eigenlijk altijd een boodschap in. Voel je je onbegrepen? Of heb je jezelf al een tijdje te kort gedaan door jezelf niets nieuws te gunnen? Dan zou het groene monster zomaar langs kunnen komen wanneer je beste vriendin alweer in een geheel nieuwe outfit bij jou voor de deur staat. Het zit hem niet in het feit dat je voelt wat je voelt. Voelen mag. Het is volledig legaal. Veel interessanter is wat je er wel of niet mee doet.

Emoties zijn als wolkjes in de lucht. Ze komen aandrijven. Soms zijn ze grijs en laten ze het regenen of zelfs donderen. Observeer ze gewoon. Geef ze op een liefdevolle manier aandacht. Laat ze toe, want ze zijn slechts van lucht. En kijk, daar gaan ze weer. Je paraplu mag je weer inklappen. Het is een cliché, maar na regen komt ook weer zonneschijn. Waar is die mooie regenboogparasol?

🌸

Sta jij jezelf toe alle emoties te voelen? Plant that seed, make it grow and let it blossom?

5 gedachten over “Alle emoties mogen er zijn”

 1. Dan heb je weer een mooie kosmische reis mogen bleven denk ik, met je Ayahuasca ceremonie.
  Toch mooi dat je zoiets mag beleven al is het even zwaar je krijgt zoveel ervoor terug.

  Emoties een vrouw mag ze tonen laten voelen, en man minder of niet zeggen ze. Omdat je dan zwak bent of gewoon niet man genoeg bent.
  Wel ieder wezen heeft zijn emoties en toont die op zijn of haar manier. Doe je dat niet ben je gewoon je lichaam pijn aan het doen.

  Tof dat je zaakje zo goed draait geniet er intens van als iemand op je massage tafel of stoel ligt of zit.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 2. Namasté Shivatje, long time no see (and talk)!

  Ayahuasca was wederom prach-tig. Al die inzichten, prachtige visuals… Ik denk dat ik een fan ben, haha, want ik ga in november gewoon weer….

  Ik vind het ook heel krom dat er wat emoties betreft met twee maten gemeten worden. Onze jongens krijgen inderdaad al vroeg te horen dat ze niet mogen huilen etcetera met alle gevolgen van dien! Emoties zijn universeel, sekse maakt niet uit. Iedereen heeft het recht te voelen wat hij/zij voelt en de vervelendste te verwerken en een plek te geven.

  Bizar hoe snel iets goed kan lopen. Dat komt waarschijnlijk omdat ik naast het vliegen nu ook een mooie hobby heb gevonden die lekker uit de hand mag lopen!

  Ik hoop dat het ook goed met jou en je familie gaat, Bruno. Ook ik geniet van je mooie blogposts; keep up the good work!

  Liefs,

  Vivian

  Geliked door 1 persoon

 3. Met mij en mijn gezin gaat het zeker goed.

  Dat is toch spijtig dat emoties niet altijd getoond mogen worden. En toont men ze wel dan ben je een klein kind.
  Dat klopt seks maakt niet uit.

  Laat het zeker niet uit de hand lopen, denk aan jezelf maar geniet van wat je doet. Jouw energie geven is op een moment veel energie terug krijgen.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s