Lifestyle, Mannen, Relaties, Seksualiteit, Vrouwzijn, Welzijn

Mijn hormoonvrije anticonceptie UPDATE

Namasté godin,

Daar ben ik weer. Ik kreeg net de kritische vraag of deze methode wel betrouwbaar is. Daar ben ik eigenlijk heel blij mee, want dan kan ik nog wat extra informatie kan geven!

Deze natuurlijke methode van anticonceptie is 98,2% betrouwbaar, tegenover 99,5 tot 99,9% met de anticonceptiepil. Dat betekent dus dat in een jaar tijd minder dan twee op de honderd vrouwen toch zwanger raakt. Dat vind ik persoonlijk echt te gek!

Wist je bijvoorbeeld ook al dat deze methode al jaren bekend is in de medische sector?Fertiliteitsartsen vragen een vrouw, bij wie een zwangerschap uitblijft, altijd eerst drie maanden te temperaturen zodat hij of zij een beeld krijgt van haar natuurlijke cyclus. Dan wordt het duidelijk of haar cycli te lang of te kort is en of zij wel ovuleert. Daarna pas kan een arts een behandeltraject met behulp van medicatie (hormonen) bepalen.

Ik kan me voorstellen dat het door veel vrouwen en vooral hun partners een beetje eng gevonden wordt. Het is ook geheel iets anders dan de reguliere methode. Je staat zelf aan het roer in plaats van dat een pilletje het voor je regelt. De farmaceutische industrie heeft ons laten geloven dat alleen hormonale middelen een zwangerschap kunnen voorkomen. En dat is met een belangrijke reden; geld. Er wordt met het uitschrijven van recepten voor de pil en spiraaltjes best veel verdiend. So what’s in it for them om ons te laten geloven dat het ook anders kan? Helemaal niets!

Temperaturen is dus al wetenschappelijk onderzocht. Als wetenschappers en medici weten dat het werkt, waarom zou een vrouw het dan niet dagelijks doen? Meten is weten. Laat het geen staatsgeheim meer zijn dat een gezond lichaam gewoon tekenen van vruchtbaarheid toont. Daar is de lichaamstemperatuur een van.

Deze methode is helemaal natuurlijk, veroorzaakt geen (gevaarlijke) bijwerkingen en kost je eenmalig slechts een paar euro. Zorg er wel voor dat jij en je partner goed weten hoe het werkt, er volledig achter staan en jullie ook in geval van twijfel een barrièremiddel gebruikt. And that’s about it.

Nogmaals, kijk voor meer info op de website van NFP Nederland.

🌸

Let’s educate one another and be proud together! So plant that seed, make it grow and let it blossom…

4 gedachten over “Mijn hormoonvrije anticonceptie UPDATE”

 1. Die vraag kreeg je dan nog van een man.
  Wat is veilig dat is een vraag die vaak naar boven komt als het gaat over anticonceptie. Net als; wat als ik de pil vergeet te nemen.
  Dat heb je mooi beschreven over het geld. Want zo is het ook.
  Het temperaturen en de nodige voorzorgen gebruiken dat is het beste van allemaal.

  Mijn oprechte dank voor je uitgebreide tekst hierover.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 2. Shivatje, je weet niet half hoe erg ik van jouw opmerkingen geniet! Echt mooi, de visie van een man; mijn partner heeft namelijk ook zijn mening over mijn blogjes, alleen zal hij zich er niet op social media over uiten. Hij vind het echt mijn ding!

  Tja geld… De wereld draait er om! Men moet zich realiseren dat medicatie geweldig is in geval van ernstige of chronische aandoeningen. Ik zou zelf vruchtbaarheid geen ziekte willen noemen.

  Graag gedaan! Ook bedankt voor jouw input, wijze heer.

  Namasté

  Geliked door 1 persoon

 3. Vivian bedankt voor het compliment en jouw berichtje.

  Soms je er juist op uiten kan voor heel wat lezers een meerwaarde zijn.
  Het is juist door te vragen dat er weer mooie stukjes van teksten naar boven komen. Die anderen ook aan het denken kunnen zetten.

  Dat klopt de wereld draait om geld. Maar je moet daar niet in meedraaien. Als je vanuit jezelf weet dat geld nodig is voor te leven dan ga je vaak opzoek naar alternatieven die veel beter zijn dan waar je geld aan moet uitgegeven.

  Zoals de reguliere geneeskunde mag je ook medicatie niet wegdenken. Maar er zijn alternatieve die goed samen werken en soms beter zijn dan medicatie.

  Wijs ben ik zeker niet. Want de wijsheid komt door vragen te stellen en samen tot een eenheid te komen in teksten en gesprekken.

  Mijn complimenten aan jou, dat je zo diep ergens ingaat om anderen vrouwen een kijkje te geven van vrouw zijn.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s