Lichaamsverzorging, Lifestyle, Natuur

Eetbare cosmetica

Namasté godin,

Een goede bekende van me, genaamd Wendy, verkoopt echt heerlijke, rauwe, biologische Shea butter uit Burkina Faso. Ik ben fan van het eerste uur en gebruik het echt van top tot teen. Mijn meisjes smeer ik er na het badderen ook mee in en daardoor zit ik al aan de zoveelste pot van dat gouden spul! Op de website van deze holistische Ibiza-chick staat ‘wat je niet eten kunt, moet je niet op je huid smeren’. I know she’s right! Wist je namelijk dat je huid je grootste orgaan is? Alles wat je opsmeert, komt vrijwel direct in je bloedbaan terecht. Ja, dus ook al die -onen, -enen en andere ingrediënten die een kind uit groep 5 niet kan uitspreken!

Ben jij een van de vele dames die in de badkamer een hele rits aan gezichtsproducten hebt staan? Heb je er ook nog eens flink voor betaald? Ik denk dat ik je moet teleurstellen…

De meest bepaalde factor voor de conditie van je huid is je levensstijl, en dan vooral je voeding! Wat je lichaam gezond en fit houdt, is automatisch goed voor je huid. Het is algemeen bekend dat jarenlang roken, (veel) alcohol drinken, flink suiker eten en teveel/te lang zonnen ongunstig is. Dan bestaat er ook nog zoiets als genetica. Als je voorouders snel(ler) in het gezicht tekenden, zou jij zomaar ook ‘pech’ kunnen hebben. Uiterlijke schoonheid, wat dat dan ook per persoon mag betekenen, komt voornamelijk van binnenuit. Het is dus onwaarschijnlijk dat een verzorgingslijn van 300 euro je rimpelvrij gaat houden, powervrouw!

Hier is het fantastische nieuws. De verzorging van je huid kan heel simpel, goedkoop en best natuurlijk zijn! Bijna alles wat je huid in de eerste instantie nodig heeft, staat gewoon in je keukenkastjes of koelkast. Je fruitschaal zorgt ook voor mooie ingrediënten. Het internet staat vol met mooie recepten voor verantwoorde én goedkope huidverzorging.

Wist je bijvoorbeeld dat…

  • je een castille zeep zowel als facewash en douchegel kunt gebruiken? Dat scheelt heel veel geld. Dit product komt misschien wel niet kant elkaar uit de natuur, maar komt er wel heel dicht in de buurt.
  • je met fijne suiker prima je gezicht kunt scrubben? Suiker bevat glycolzuur waardoor dode huidcellen als het ware opgelost worden. Ook trekt suiker vocht aan en voelt je huid daarna heerlijk soepel aan.
  • je ook kunt scrubben met zout? Zout zuivert en kan daarom een onzuivere huid een boost geven. Kun je heel mooi combineren met bijvoorbeeld olijfolie. Let wel: deze scrub is niet geschikt voor een gevoelige of beschadigde huid!
  • honing een ontsmettende werking heeft? Heelijk als masker dus.
  • een natuurlijke kleimasker goed is voor echt alle huidsoorten? In geval van bijvoorbeeld eczeem kun het op al je lichaamsdelen aanbrengen. Het is namelijk door de mineralen ook medicinaal!

Ik gebruik zelf castille zeep en shea butter op dagelijkse basis. Suiker als scrub, honing en een kleinmasker een paar keer per week als extraa’tje. And that’s it! De mogelijkheden zijn echt eindeloos. Zorg ervoor dat het ook nog allemaal biologisch is and you’re good to be a glorious natural beauty!

🌸

Let’s educate one another and be proud togetger!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s