Spiritualiteit, Vrouwzijn, Welzijn

Labels: wie ben ik?

Labels are for filing. Labels are for clothing. Labels are not for people – Martina Navralitova

Namasté godin,

Het schoot me te binnen dat ik het even over het volgende wil hebben: labels die je jezelf of anderen opplakt. Of opgeplakt krijgt. En ze kunnen verbazingwekkend lang blijven kleven! Je kent het wel, een oordeel over dat je bijvoorbeeld te rustig, te druk, te lief, te bitchy, te dik, te dun, te lang, te kort of wat dan ook bent. Hinderlijk hè, andermans perceptie van en oordeel over jouw mensfiguur? En iedereen maakt zich er (wel eens) schuldig aan. Ze vormen de basis van vooroordelen. Helaas kan dat iemand zijn of haar zelfbeeld zeer negatief beïnvloeden, met alle gevolgen van dien.

De eerste en misschien wel belangrijkste label die je in je leven opgeplakt krijgt, is die van je ouder(s); je naam. Misschien heb je ook wel eens gehoord dat je écht ‘je’ naam bent. Maar wat betekent dat dan? Is dat wel zo? Als je je naam bent, hoe kan het dan dat er zoveel mensen met ‘jouw’ naam anders zijn dan jij??? Interessante stof om eens over na te denken…

Vind je dat je naam(label) bij je past? Van welk label die anderen je gegeven hebben baal je het meest? Let’s educate one another and be proud together! Plant that seed, make it grow and let it blossom…

2 gedachten over “Labels: wie ben ik?”

  1. Vind het erg dat bepaalde mensen in het leven staan met het woord label voor een ander. Want vaak spreken ze over anderen maar niet over zichzelf. Als anderen dat doen en ze geven hun een label worden ze boos.

    Aum Shanthi

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s