Lifestyle, Natuur, Spiritualiteit, Welzijn

Mijn ervaring met Ayahuasca

Foto credit: Pumayana

The ego says: “Once everything falls into place, I will find peace.” The spirit says: “Find peace and everything falls into place.” ~ Marianne Williamson

Namasté godinnen,

In mijn blogpost Winterslaap had ik er over dat deelnemen aan een Ayahuasca ceremonie het laatste was wat ik zou doen voordat ik een antidepressivum zou gaan slikken. Ik had van meerdere personen in mijn kenniskring alleen maar lovende woorden over dit bijzondere medicijn uit de Amazone gehoord. Dit geschenk van de natuurgoden brengt je in een diepe, spirituele roes waardoor je terug gaat naar de kern van je eigen bestaan. Het zien, spreken en voelen van overleden dierbaren is ook niet ongewoon, maar het helpt je vooral vergeten herinneringen terug te halen, trauma’s te verwerken en zelfs een kijkje in vorige levens te nemen. Een intens heilzame ervaring dus, waardoor je het ontstaan van negatieve patronen ineens begrijpt en deze kunt doorbreken. Soms worden daarmee zelfs hardnekkige verslavingen, lichamelijke kwalen en psychische stoornissen opgelost. Wow, that sounded like plan to me! Omdat ik een soort moderne hippie ben, vond ik het dus het proberen waard. En zo gaf ik mij op om bij De Gewijde Reis een (hopelijk) mooie reis door mijn onderbewustzijn te maken.

Hoeveel persoonlijke gesprekken met mooie mensen ik ook gevoerd heb, websites ik bezocht en Youtube-filmpjes ik bekeken heb… Achteraf gezien heeft niets me kunnen voorbereiden op wat ik zelf tijdens mijn ‘reis’ van bijna 8 uur (‼️) heb mogen ervaren! Lang verhaal kort: ik heb gehuild, geschreeuwd, gelachen, getrappeld, gerold, gegaapt, gestretcht, geneuried, gezongen, geklapt, gemijmerd, gevochten met mijn ego, gespuugd (ja, hard brullen boven een teiltje), liggend gedanst op Flamenco muziek, op angstige momenten smekend om hulp geroepen, mezelf van top tot teen gestreeld en als een pasgeboren baby in slaap gewiegd. Ik ben gestorven en opnieuw geboren. En dan heb ik het nog niet gehad over de spectaculaire ‘visuals’ als vuurwerk, ronddraaiende mandala’s, bewegende geometrische patronen en vel gekleurde dieren met grote lichtgevende ogen… Heb ik al verteld dat ik herhaaldelijk werd gelanceerd in het luchtledige van prachtig geel en roze licht? Zó intens was mijn ervaring. Laat ik wel even benadrukken dat dit geen partydrug is. Je kunt zo’n ceremonie niet dagelijks doen en zeker niet zonder professionele begeleiding; daarvoor is de uitwerking van Ayahuasca gewoon veel te heftig.

Met mij waren er nog twaalf andere moedige ‘reizigers’. Er gebeurde van alles om me heen. Het was een kakofonie van gepraat, geschreeuw, gelach, gehuil, geboer en vooral veel gekots. Vuile en weer schone teiltjes gingen over en weer. Gelukkig werden we liefdevol ondersteund door vijf begeleiders die ons als spirituele ouders onder hun hoede genomen hadden. Soms speels en met humor, maar vooral met troostende woorden en zachte aanrakingen.

Het plaatje van deze blogpost is een fascinerend vormgegeven groene tijger. Daarvan hing er een doek boven mijn hoofd met twee knijpers aan het gordijn. Toen ik tijdens mijn roes omhoog keek, kwam hij miraculeus tot leven. Het patroon onder zijn neus veranderde in een waterval en hij gaf me de ene na de andere kus… Astrale magie!

Ik heb veel inzichten gekregen over wie ik ben en wat mijn uitdagingen in dit leven zijn. Nog steeds krijg ik ingevingen die spreekwoordelijke kwartjes doen vallen. De puzzel is bijna compleet. Ik voel me goed. Het ontmoeten van mama Ayahuasca, de liaan van de ziel, was de meest inspirerende, bewogen en mooie ervaring die ik ooit heb gehad! Ik weet nu wat mijn levensdoel is, dat ik op het juiste pad ben en dat ik een prachtige schepsel ben. Ik ben één met moeder aarde en één met de natuur. Het draait allemaal om een ding en dat is liefde. Ik ben heel dankbaar dat ik mag bestaan.

Wie van jullie heeft er ook ervaring met Ayahuasca? Was het een fijne ervaring? Plant that seed, make it grow and let it blossom…

6 gedachten over “Mijn ervaring met Ayahuasca”

 1. Namasté Shivatje, wat mooi dat ook jij de kracht ervan heb mogen ervaren! Het is inderdaad vrij intens en best confronterend; het blaast alle aspecten van jezelf en het leven op. Ik ben daarom ook een keer bang geweest omdat het gewoon niet ophield. The only way out was through… 🙏🏾

  Geliked door 1 persoon

 2. Bang heb ik zeker nooit geweest. Want de begeleiding die we kregen was voortreffelijk.
  Ook moesten wij een de nacht ook daar doorbrengen en ’s morgens hadden wij een rond gesprek dat toch ook goed aanvoelde. Ook ervoor werden we goed begeleid en kregen we het nodige wat we moesten doen voor het begon allemaal.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat fijn dat je geen angst ervaren hebt. Ik vond het in het begin moeilijk om alle controle los te laten. Als ik ‘vasthield’ kreeg ik het alleen maar moeilijker. Laten we zeggen dat ik mijn eigen demonen tegengekomen ben en dat was best confronterend. Toen ik me realiseerde dat ik met de stroming mee moest gaan, moest blijven ademhalen en de muziek als hartslag moest blijven volgen, werd het een aangename ervaring ;-).

  Een goede begeleiding is inderdaad een uiterste pré. Dit was ook inclusief overnachting (dat was verplicht). Bij ons was er voor en na de ceremonie ook een sharing en meditatie-oefeningen om dicht bij jezelf te blijven en je goed gegrond te voelen.

  Namasté

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s