Relaties, Seksualiteit

The morning after…

Hoe ik er achter kwam dat we definitief klaar zijn met het krijgen van kindjes!

Namasté godinnen,

Zij die mij heel goed kennen, weten dat ik het niet zo op hormonale anticonceptiva heb. Begrijp me alsjeblieft niet verkeerd; de ontwikkeling van de anticonpectiepil betekende een ware revolutie voor ons bestaan. Vroeger waren we overgeleverd aan de wetten der vruchtbaarheid die voornamelijk gedreven werden door de driften van de man. Zwangerschap was toen een logisch gevolg van (herhaaldelijk) seksuele betrekkingen met echtgenoot, verloofde of vrijer. De geboorte van de pil in 1962 maakte definitief een einde aan de machteloze positie van de vrouw.

In mijn jongere jaren heb ik verscheidene pilmerken uitgeprobeerd, maar die deden bij mij meer kwaad dan goed. De pil maakt mij alleen maar misselijk, pokdalig, gezet met een opgeblazen buik en over-emotioneel. Trouwens, dat laatste is na mijn eisprong tot aan de start van de menstruatie sowieso een ding. Waarom zou ik dat in hemelsnaam opzettelijk erger maken? Voor mij is het dus gewoon farmaceutische troep. Ik kan er NIET tegen.

Toen mijn vriend en ik een serieuze relatie kregen, lieten we via onze huisartsen een aantal soa-testen doen. We waren ‘schoon’ en gezond, maar desondanks vond hij het niet meer dan logisch dat het mannencondoom onze vaste vorm van anticonceptie werd. Want hé, mijn welzijn vond ook hij erg belangrijk!

Mijn lichaam is zo’n 7 à 8 jaar 100% vrij van kunstmatige hormonen (geweest). Geen pil, geen spiraaltje, helemaal niks. Ik laat de natuur graag in haar waarde. Sinds een paar jaar ben ik ook van de natuurlijke methoden als fairtrade condooms van biologisch rubber met glijmiddelen op waterbasis, temperaturen met bijbehorende periodieke onthouding, Billings… Je moet dan veel vertrouwen in de signalen van je eigen lijf hebben. In geen honderd jaar had ik gedacht dat ik enkele weken geleden een erg vervelende keuze moest maken…

Als ik nu doorga met typen, wordt deze blogpost veel te lang. Time out! Nieuwsgierig? Lees dan verder in The morning after… (deel 2). Ik beloof jullie dat dat deel echt heel erg juicy wordt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s