Overig

25 feitjes over mij!

Om mij goed te leren kennen, is het leuk als ik eerst wat meer over mezelf vertel dan alleen het feit dat ik moeder, vriendin en weet ik wat allemaal nog meer ben.

Ik heb 50 leuke, interessante en misschien ook wel choquerende feitjes over mij. En misschien wel dingen die zelfs intimi nog niet van me weten… So here we go!

  Ik kom uit een van de bekendste multiculturele wijken van Amsterdam, de Bijlmer. Ik heb voordat we naar Hoofddorp verhuisden in de G-buurt gewoond.
  Mijn sterrenbeeld is schorpioen (16 november).
  Ik ben maar liefst 7 jaar enig kind geweest.
  Mijn moeder is geboren op Kaapverdië en mijn vader op Curacao uit Surinaamse ouders.
  Ik versta Papiaments, Portugees en Kaapverdiaans redelijk tot heel goed; spreken gaat wel veel moeizamer. In het Surinaams komt ik niet veel verder dan een paar losse woordjes. Sranan tongo vind ik gewoon geen logische taal, lol!
  Ik ben heel goed in freestyle koken, mediterraanse stijl. Geef me een paar ingrediënten en ik kook de sterren nog net niet uit de hemel! Mama, ik heb wel opgelet wanneer je kookte. Het begint altijd met uien en knoflook in hete olie…
  En nee, ik ben geen, ik herhaal GEEN, Surinaamse keukenprinses! En dat terwijl ook in deze cuisine uien en knoflook in hete olie de basis vormen. Alleen mijn kip kerrie smaakt heel lekker.
  Wist je dat ik als verstekeling op de bruiloft van mijn ouders aanwezig was? Mijn moeder was namelijk zes maanden zwanger.
  Ik ben in een onvolkomen stuitligging geboren, dus helemaal opgevouwen met mijn beentjes omhoog (!!!). Het is dus safe to say dat mijn lieftallige mama het er best zwaar mee gehad heeft…
  Ik heb tientallen moedervlekjes (spikkeltjes) op mijn tong. Sommigen vinden het vies, maar ík het best uniek!
  Ik heb bijna vijf maanden op Gran Canaria gewoond. Ik liep er stage in een hotel omdat ik Luchtvaartdienstverlening, MBO+, aan het ROC van Amsterdam Airport in Hooddorp studeerde. Wat heb ik een lol op dat eiland gehad!
  Waarom in hemelsnaam MBO in plaats van HBO na mijn Havo? Omdat ik a) te lui was om weer hard te gaan blokken en b) ik stewardess wilde worden. Mijn motto was toen “waarom moeilijk doen als het makkelijk kan”.
  Kan niet tegen de Nederlandse winters. Ik word er neerslachtig van. Om te voorkomen dat ik aan de antidepressiva moet, heb ik sinds afgelopen winter een lichttherapie-bril.
  Ik heb ooit zowel een tong- als een navelpiercing gehad! De eerste heb ik moeten laten dichtgroeien toen ik de luchtvaart in ging en met de tweede was ik een jaar of 7 geleden helemaal klaar mee. Ik vond het niet neer bij me passen.
  Ik heb twee tatoeages; een ster rechts op mijn onderbuik en een Hamsa, de hand van Fatma, net onder mijn borstbeen ten hoogte van mijn middenrif. De derde is coming in november…
  Ik heb als volwassene 10 maanden een slotjesbeugel gehad.
  In 2008 heb ik een grote detox van bijna twee weken gedaan. Compleet met koffie- klysma’s en al. En wat er allemaal uit kwam was niet mooi. De slakken die eruit kwamen, kropen niet meer…
  Ik ben niet bang voor plastische chirurgie. Sinds november 2012 heb ik borstimplantaten; twee stuks 225 cc per borst cadeautje voor mezelf voor mijn 28ste verjaardag. Ze zijn van het merk Mentor en beide 225cc. Dat bracht me op een grote cup C. Na mijn eerste zwangerschap eindigde ik met een kleine cup E… Yay??? Een paar jaar daarvoor heb ik een schaamlipcorrectie gehad. Ik had last van teveel frictie. Fietsen deed pijn!
  Ik heb mijn rijexamen in twee keer gehaald en was toen al een twintiger.
  Ik heb nog nooit een eigen auto gehad! Ik reed in mijn vader zijn automaat toen ik nog thuis woonde. Ondertussen heb ik al jaren niet meer zelf auto gereden.
  Ik ben bi-curieus. Ik val op mannen maar kan vrouwelijk schoon ook erg waarderen. Vrouwen vind ik echt fascinerende wezens en ik ben er blij me dat ik ook een keer of twee het bed met hetzelfde geslacht heb mogen delen…
  Mijn vriend, Arthur, en hebben een eigenaardige manier om elkaar te testen op het spreken van de waarheid. Als de een het verhaal van de ander niet gelooft, ze de een ‘bijbel’. Spreken we de waarheid, dan zeggen we ‘Ja, bijbel’. Liegen we, dan wordt het vaak ‘tijbel’ of ‘wijbel’ of zelfs ‘bijbal’. En dan volgt er een lachsalvo!
  Ook zijn we samen best grof gebekt. Wij verzinnen op onschuldige kinderliedjes en tunes van tekenfilms de meest ranzige teksten! En ja, soms flapt er in het bijzijn van onze meisjes iets uit. Ik span daarmee de kroon!
  Onze dochters zijn allebei met een ongeplande, zonder spoed uitgevoerde keizersnede ter wereld gekomen.
  Ik ben een langvoedster en ben zonder dat ik het van plan was in het tandemvoeden gerold. Ik geef al bijna 3 jaar non-stop borstvoeding! Aan twee kinderen! Heel soms ook nog tegelijk! Waarom? Omdat ik sloten melk produceer en mijn oudste dochter aangeeft dat ze er nog steeds nood aan heeft. Ik vind koeien heel lief, maar de beste melk krijgen ze nog altijd gewoon van mij…

Oké, dit was een hele lange blogpost, een beste kennismaking. That is you like? Misschien kom ik binnenkort wel met een deel 2…

Hoe zit het met jou? Wat vind jij het meest choquerende feitje over mij? Hebben we raakvlakken??? Ik ben nieuwsgierig 😀

~ Namasté ~

2 gedachten over “25 feitjes over mij!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s